Hild díjas falu a Balaton partján

72óra 1Mi is az a 72 óra? 

72 óra kompromisszumok nélkül!  

Egy szociális önkéntes akció,amelyet a három történelmi keresztény egyház szervez. Az akcióban, amelyhez idén mi is csatlakoztunk, Magyarországon tizenkettedik alkalommal, október második hétvégéjén vállalkozó szellemű fiatalok csoportjai arra szánták szabadidejüket, hogy másoknak segítsenek.A fiatalok kisebb nagyobb csoportjai 72 órán keresztül teljesítettek közhasznú feladatokat: intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, szemétszedés, kulturális műsorok szervezésével.
A mi 27 fős csoportunk Alsóörsről, Csopakról, Felsőörsről, Lovasról és természetesen Paloznakról arra vállalkozott, hogy rendbe tegyék a paloznaki játszóteret és környékét, lefessék a Kálvária padokat, avart és szemetet szedjenek. A helybéliek süteménnyel és pogácsával leptek meg minket, az Önkormányzat dolgozói pedig üdítővel és finom lángossal kínálták a gyerekeket, és felnőtteket.72óra 2
A projekt szlogenje a „Több vagy ha adsz” , ami nem véletlen, hiszen valóban többek tudunk ezáltal lenni. A fiatalok megtapasztalhatták, hogy együtt nagy dolgokra képesek, és segíteni másoknak együtt nagyszerű érzés és nagy ajándék. Az is fontos volt számomra, hogy a fiatalok ne csupán együtt dolgozzanak, hanem közösségként tudjanak együtt lenni. Fel akartam hívni az emberek figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére, segítőkészségére, összetartására, ami sikerült is, hiszen mind az öt faluból jöttek gyerekek és felnőttek. A közös munka és étkezések összekovácsolták a csapatot, már alig várják, hogy jövőre újra segíthessenek! Köszönöm mindenkinek, aki részt vett a projektben és jó példával járt elől!

72óra 372óra 5

  • Focizzatok nálunk!

    Ha nem találtatok helyet, kiszorultatok valahonnan, és villanyfényben műfüvön akartok focizni,
    várjuk jelentkezéseteket!

    RÉSZLETEK

    Ez a pálya télen-nyáron, működik!

  • Paloznaki Tekergo

     

    Bicikli utak

    5403

    Hotelinfo

    hotelinfo1

    Elérhetőségek

    Paloznak, Fő út 10.
    8229
    E-mail:

    Hírlevél

    Regisztráljon a feliratkozás elott!
    No account yet? Register

    Térkép...

    Paloznaki videók

    kalvaria_1
     

    VIDEÓK