Hild díjas falu a Balaton partján

iskolaAz előző évekhez hasonlóan az önkormányzat kérelemre települési támogatásként tanévkezdési támogatás nyújt a paloznaki szülőknek.
Az önkormányzat az ÓVODÁS nevelésben részesülő, az ALAPFOKÚ OKTATÁSI INTÉZMÉNYBEN (1-8. osztályig) tanuló valamint bármely KÖZÉPFOKÚ TANINTÉZMÉNY¬BEN (9-től 13. osztályig) tanuló paloznaki állandó lakos gyermek után a szülő vagy törvényes képviselő részére iskolakezdési támogatást biztosít, amennyiben a gyermek nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat foly¬tat és a 20. életévét még nem töltötte be (iskolalátogatási igazolást csatolni kell), amennyiben az Önkormányzat felé adótartozása nincs és életvitelszerűen Paloznakon él.
Tanévkezdési költségekhez való hozzájárulásként a települési támogatás iránti kérelemhez csatolni kell az egy főre jutó nettó havi jövedelem megállapításához a jövedelemigazolást, a tanulói jogviszonyt középfokú tanulmányok esetén az eredeti jogviszony igazolást. A támogatási kérelmet óvodai nevelésben részesülő gyermek esetében az óvodai nevelés kezdetének hónapját követő hónap 15. napja, általános és középiskolai tanulók esetében az adott év szeptember 15-ig kell benyújtani az Önkormányzati Hivatalban, az alábbi feltételek fennállása esetén:
Tanévkezdési támogatásban részesíthető az a tanuló, akinek a családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) mindenkori összegének 80%-át (azaz 2023-ban 232.000 x 80% = 185.600,- Ft/fő),
a) óvodai nevelésben részesülő gyermek esetében 20.000, - Ft
b) általános iskolai oktatásban részesülő gyermek esetében 30.000, - Ft
c) bármely középiskolában 9-13. évfolyamon tanuló gyermek esetén pedig 60.000, - Ft összegű támogatás adható.
A határidő letelte után a támogatás nem igényelhető.
Bővebb felvilágosítást és formanyomtatványt lehet kérni a Polgármesteri Hivatalban Steinbachné Szabó Edina igazgatási ügyintézőnél ügyfélfogadási időben:
Hétfőn és szerdán 8.00 – 15.00 óráig,
pénteken 8.00 – 13.00 óráig
vagy telefonon 06-87/555-006 vagy 06-87/555-007 számon
e-mailben: címen.
Önkormányzat

  • Focizzatok nálunk!

    Ha nem találtatok helyet, kiszorultatok valahonnan, és villanyfényben műfüvön akartok focizni,
    várjuk jelentkezéseteket!

    RÉSZLETEK

    Ez a pálya télen-nyáron, működik!

  • Paloznaki Tekergo

     

    Bicikli utak

    5403

    Hotelinfo

    hotelinfo1

    Elérhetőségek

    Paloznak, Fő út 10.
    8229
    E-mail:

    Hírlevél

    Regisztráljon a feliratkozás elott!
    No account yet? Register

    Térkép...

    Paloznaki videók

    kalvaria_1
     

    VIDEÓK