Hild díjas falu a Balaton partján

utcanév tkpTisztelt Lakosság!

Paloznak Község területén több név nélküli utca van, melyek elnevezése a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. alapján a Képviselő-testületi hatáskörből át nem ruházható feladat.  A közterületek elnevezésére vonatkozó központi szabályozás s fent nevezett törvény, valamint a helyi képviselő-testület 10/2014. (IX.1.) önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszám-megállapítás szabályairól tartalmazza.

Ezek alapján:

  • A közterületek elnevezésénél figyelemmel kell lenni a helyi kulturális, természeti vagy történelmi értékekre, sajátosságokra, a magyar nyelvhelyesség követelményeire, továbbá arra, hogy az elnevezés közérthető legyen.
  • A közigazgatási területen belül egy közterület elnevezés csak egyszer szerepelhet.
  • Élő személyről közterület nem nevezhető el.
  • Kiemelkedő, köztiszteletben álló személyről, annak halála után 20 év elteltével lehet közterületet elnevezni.
  • A közterület elnevezésekor előnyben kell részesíteni a helyben jól ismert, a településhez születése, vagy munkássága folytán erősen kötődő, a helyi társadalom körében is elismert személyekről történő névadást.
  • Közterület nem viselhet önkényuralmi politikai rendszerek magalapozásában, kiépítésében, fenntartásában részt vett személy, szervezet nevét.

A fentiekre való tekintettel a képviselő-testület 2020. március 10-ig várja a paloznaki névtelen utcákra vonatkozó közterület elnevezési javaslatokat!

A közterület (utca) elnevezésére vonatkozó javaslatot írásban kell eljuttatni az Önkormányzati Hivatalba (Fő u. 10) vagy mailben a címre. A javaslatban kérjük feltűntetni a javaslattévő nevét, elérhetőségét, az elnevezendő utca helyrajzi számát és a javasolt elnevezést.

Az eddig el nem nevezett utcák jegyzéke ill. térképe megtekinthető a Hivatalban ill. a térkép letölethető itt       javaslattévő nyomtatvány letölthető itt:

  • Focizzatok nálunk!

    Ha nem találtatok helyet, kiszorultatok valahonnan, és villanyfényben műfüvön akartok focizni,
    várjuk jelentkezéseteket!

    RÉSZLETEK

    Ez a pálya télen-nyáron, működik!

  • Paloznaki Tekergo

     

    Bicikli utak

    5403

    Hotelinfo

    hotelinfo1

    Elérhetőségek

    Paloznak, Fő út 10.
    8229
    E-mail:

    Hírlevél

    Regisztráljon a feliratkozás elott!
    No account yet? Register

    Térkép...

    Paloznaki videók

    kalvaria_1
     

    VIDEÓK